Piept de pui la tigaie

19401626_1519116938110013_440745153_o

Un fel principal,rapid,gustos,satios ….in zilele de PP si cu o garnitura/salata in zilele de PL.

19401127_1519116961443344_1661128613_o

*Ingrediente pt 2portii :

-500gr piept de pui/curcan degresat

-condimente

-1/2 lamaie daca este mare sau 1daca este micuta

*Preparare:

Se dezoseaza(daca este cazul) se curata bine de grasime,se spala si se taie bucatele medii sau fasii,eu l-am cumparat gata portionat,degresat…

Se pune intr-un bol si se condimenteaza cu sare,piper,fulgi/boiade ardei  dulce/iute,ghimbir macinat,praf de usturoi sau usturoi proaspat,ierburi aromatice dupa preferinta…se stoace lamaia si sucul  se adauga peste pieptul de pui,amestecam bine si lasam la marinat pt cateva ore sau peste noapte cel mai bine,in lipsa de timp sau foame mare il putem face si imediat.

 

Punem o tigaie antiaderanta sa se incinga si apoi pieptul de pui marinat,il tragem la tigaie pt cca 5min intorcandu-l pe toate partile,la foc mediu.

Apoi adaugam f putina apa si il lasam la inabusit cu capac pt inca cca 5min,descoperim si daca apa s-a evaporat il punem pe o farfurie si il servim fierbinte,daca nu s-a evaporat apa mai lasam putin pe foc pana se evapora,alaturi de un sos de iaurt cu usturoi,sau sos iute de ardei…sau o salata daca suntem in ziua de PL.

Eu l-am servit cu sos picant de ardei fara zahar si putin patrujel verde tocat yummyyyyyy 😉

19403596_1519116901443350_1470214649_o

 

 

Pofta buna!!!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s