Prajitura inteligenta

19495762_1523108021044238_325371424_o

19478756_1523108037710903_32238158_o

Prajitura isteata,desteapta cum i se mai spune…este intr-adevar desteapta ๐Ÿ™‚ si bunaaaaa nu mai zic :)))

Cand am auzit de aceasta prajitura,cu multi,multi ย ani in urma,am ras..m-am mirat ..cum o prajitura sa se separe singura la copt in 2blaturi si crema la mijloc??!!si apoi am incercat-o,era o provocare,imi plac provocarile ๐Ÿ˜‰ Am facut pt prima data prajitura inteligenta si cand am vazut ce lichid usor consistent este..am avut mariiii indoieli ca va iesi ceva..si totusi surpriza A IESIT ย yeeee ,fantastica si chiar inteligenta/desteapta ย ๐Ÿ˜‰ ,am tot repetat-o in timp..Cand am inceput dieta Dukan am gasit pe un blog ,al nu stiu cui..nu mai retin,reteta de inteligenta ,m-am bucurat pt ca stiam cat de buna este,cam printre primele prajituri facute la vremea aceea,iar am avut indoieli..si a iesit si de data asta ๐Ÿ˜‰

Este usor de facut,spornica si ma repet extraordinar de bunaaaa ๐Ÿ˜‰

Nu exista blog de dieta Dukan sa nu fie prezenta ๐Ÿ™‚ singura diferenta,cred ,la a mea este ca nu contine tolerate,se poate consuma incepand cu atacul daca aveti lapte praf 0% ,iese si fara lapte praf ๐Ÿ˜‰

Nu contine tolerate!

 

*Ingrediente:

-5/6 oua

-4lg(3lg pt atac si scara nutritionala) tarata de ovaz fina sau nu,am facut si asa si asa..

-1lg tarata de grau

-indulcitor dupa gust (cere destul de mult)

-300 gr branza crema degresata

-4lg lapte praf degresat sau 1lg amidon tolerat,eu nu am folosit…

-500ml lapte degresat

-esenta vanilie/portocala/rom/lamaie..ce aroma va place,eu am folosit caramel

*Preparare:

Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile+indulcitorul se amesteca pana devin albicioase,apoi branza crema amestecate pana la omogenizare,apoi celelalte ingrediente si la sfarsit laptele se amesteca bine si apoi albusurile batute spuma tare incorporate f bine sa nu ramana la suprafata.Se pune intr-un vas yena sau tava cu laturi inalte tapetata cu hartie de copt.

Eu am folosit un vas yena 34/23/6 cm .

 

Nu va speriati va iesi o compozitie mai mult lichida decat solida..

Se da la cuptorul preincalzit 160grade ,foc mic spre mediu pt cca 1ora,1ora si ceva..pana se rumeneste frumos,inchidem focul si o mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa pana se racoreste ,apoi o punem pe un gratar metalic cu tava cu tot,cand este rece o dam la frigider pt cateva ore,daca aveti rabdare ๐Ÿ™‚ Daca nu este rece nu se taie frumos..exemplul meu :))))

 

 

 

 

Pofta buna!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s