Ardei umplui

19807096_1536012269753813_929761271_o

826

*Ingrediente:

– 1 kg carne de pui/curcan/vita
– 1 ceapa
– 1 morcov mic
-condimente
-verdeata proaspata marar/patrunjel
– 5 ardei mari am avut eu

*Sos:

-1morcov mediu

-1cutie rosii in suc

-1ceapa

-2foi de dafin

-condimente

-1lg indulcitor

*Pregatire:

Carnea am cumparat-o gata tocata de vita 10% grasime,am amestecat-o cu morcovul dat pe razatoarea mica,ceapa tocata fin,verdeata marar si patrunjel tocate,condimente dupa gust sare,piper macinat,cimbru,boia iute,amestecate bine.

Compozitia obtinuta am umplut  ardeii curatati de cotoare si seminte.

Ardeii umpluti i-am asezat intr-o cratita si am turnat apa cat sa-i acopere un pic. Am adaugat foile de dafin si putina sare, am acoperit cu un capac, apoi i-am pus sa fiarba la foc mare pana incepe sa se incalzeasca apa,apoi la foc mic spre mediu pt cca 1ora.

Intre timp m-am ocupat de sos.

*Preparare sos:

Mie imi place sosul gros nu ciorbos…

Am pus la “calit” ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoarea mare in putina apa ,am lasat sa se inmoaie putin apoi am pus rosiile cubulete cu sos cu tot,le-am dat intr-un clocot ,apoi am condimentat cu sare,piper,cimbru si indulcitor si am lasat sa fiarba bine.

Am adaugat peste ardei si am scuturat cratita sa se amestece bine,apoi am dat la cuptor sa se rumeneasca putin si sa scada apa.

19830089_1536012276420479_1608063528_o

I-am servit fierbinti cu iaurt degresat  si marar tocat .

 

 

Pofta buna!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s